Knolselderij puree


Deze knolselderij puree is echt een aanrader als bijgerecht in een koolhydraatarm dieet om aardappels te vervangen. Ook perfect als basis voor stamppot!

Knolselderij puree 

Bijgerecht voor 1 persoon

Geschikt vanaf fase 2a

Ingrediënten:

  • 150 gram knolselderij in blokjes 
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout 

Bereidingswijze:

  1. Doe de olijfolie in een pan en fruit/bak de knolselderij met peper en zout aan.
  2. Voeg wat water toe zodat de knolselderij net onder water staat.
  3. Stoof ongeveer 15 tot 20 minuten op laag vuur.
  4. Giet het overtollig vocht af.
  5. Doe de knolselderij terug in de pan en kook de knolselderij droog.
  6. Pureer de knolselderij met een staafmixer.

Tip: Knolselderij is een ook een goede basis voor stamppot. Voeg bijvoorbeeld andijvie, boerenkool of zuurkool toe voor een lekkere winterkost!

 

DOWNLOAD OF PRINT RECEPT

Voedingswaarde

Koolhydraten 8 gram
Vetten 9.1
Eiwitten 3.9

Deel dit bericht:

Lees meer...

Chat openen
Stel je vraag
Hallo, waarmee kan ik je helpen?